Доба ООС: 17 обстрілів, бойовики поцілили в КПВВ “Майорськ”

оновлено

Упродовж минулої доби, 20 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил російські окупанти 17 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ – із великокаліберних кулеметів,стрілецької зброї та гранатометів різних систем. В одному з випадків, в районі Гнутового, противник застосував протитанкову керовану ракету.
Про це повідомив прес-центр ООС у ранковому зведенні.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Опитне, Шуми, Мар’їнка, Тарамчук, Новомихайлівка, Красногорівка, Гнутове, Лебединське та Широкине.

“Також, увечері, з непідконтрольної території поблизу КПВВ “Майорськ”, було здійснено постріли зі стрілецької зброї. В результаті цього пошкоджено повітряний балон надувного модуля [Держприкордонслужби]. В наметі у цей час знаходились цивільні громадяни. На щастя, постраждалих немає”, – ідеться у зведенні.

“Найактивніше ворог застосовував зброю на Донецькому та Маріупольському напрямках. Тут наші військові, заради збереження свого здоров’я та життя, змушені були адекватно відповідати на вогонь противника.
За даними розвідки, одного окупанта знищено та ще чотирьох – поранено“, – заявили у штабі ООС.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на денному брифінгу речник Міноборони, військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь загалом дев’ять разів за добу.

Двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. На даний час їм надається необхідна допомога у військових мобільних госпіталях.
(У ранковому зведенні ОС ішлося про одного пораненого.)

Від початку доби 21 жовтня, станом на 7:00, противник здійснив обстріл наших позицій у районі Попасної на Луганщині. Втрат серед українських воїнів не допущено.

Читайте також:
Двоє цивільних підірвалися на міні під Золотим.
Бойовики не евакуюють їх третій день

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.