Двоє цивільних підірвалися на міні під Золотим. Бойовики не евакуюють їх третій день

 

Унаслідок підриву на вибуховому пристрої в четвер, 18 жовтня, загинули двоє мирних мешканців населеного пункту Золоте-4 – чоловік 1973 р.н. та жінка 1972 р. н., котрі йшли у бік окупованого Золотого-5. Однак бойовики досі не евакуювали тіла загиблих, хоча ті залишаються поряд із їхніми позиціями.
Про це ввечері в суботу, 20 жовтня, повідомив прес-центр Об’єднаних сил, передаючи заяву української сторони СЦКК.

Зазначається, що після смерті цивільних чоловіка й жінки на Луганщині представники СММ ОБСЄ за допомогою безпілотного літального апарата визначили координати ймовірних місць перебування тіл та передали ці дані всім зацікавленим сторонам, в тому числі – українській стороні СЦКК.

“На підставі цих даних українською стороною СЦКК зроблено однозначний висновок: цивільні загинули, потрапивши на заміновану бойовиками ділянку місцевості неподалік позицій останніх”, – сказано в заяві.

19 жовтня родичі загиблих звернулися до Міжнародного комітету Червоного Хреста, а українська сторона СЦКК – до офісу Місії ОБСЄ, який із Донецька моніторить ситуацію на непідконтрольній українським військовим території. Ішлося про вплив СММ на бойовиків для надання можливості евакуації загиблих представниками МКЧХ.

Однак окупанти наразі не вживають заходів щодо евакуації тіл загиблих.

“Трагічність ситуації поглиблюється цинічним небажанням бойовиків евакуювати тіла загиблих, які наразі продовжують лежати просто неба”, – сказано в заяві УС СЦКК.

Українська сторона СЦКК наголосила: “Відповідальність за трагічну загибель двох мешканців Золотого-4 цілковито лежить на совісті збройних формувань Російської Федерації”.

Читайте також:
Під Горлівкою від міни загинули троє дітей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна