США дозволили своїм авіакомпаніям літати до Дніпра, Запоріжжя та Харкова

 

Федеральне авіаційне управління США (FAA) дозволило американським авіакомпаніям та їхнім компаніям-партнерам відновити польоти до трьох українських аеропортів та деяких частин Чорного моря, передає Reuters.

“FAA повідомило, що дозволяє здійснювати польоти до трьох додаткових аеропортів України, в зокрема в друге за величиною місто України, Харків, оскільки воно розташоване на безпечній відстані від зони бойових дій”, – ідеться в повідомленні.

Вильоти та прильоти так само будуть здійснюватися у міжнародних аеропортах Дніпра і Запоріжжя.

Тепер, на думку амерканських експертів, умови “достатньо стабілізовані в деяких регіонах України”, для забезпечення додаткових поїздок. Крім того, упродовж понад двох років польоти неамериканських авіакомпаній на чорноморських маршрутах відбувалися безпечно.

Як повідомляла “Новинарня“, Сполучені Штати запропонували Україні фрегати типу Oliver Hazard Perry в рамках програми “Надлишкове майно”. Керівництво США направило відповідний лист на адресу Міноборони України через військового аташе американського посольства. У листі йдеться про надання військово-технічної допомоги Військово-морським силам ЗСУ.

Також нещодавно спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США продовжать упроваджувати додаткові санкції стосовно Росії “кожен місяць-два” через ситуацію в Україні.

Читайте також:
Тепер США можуть допомогти Україні зброєю, — Волкер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна