США запропонували ВМС України “надлишкові” фрегати Oliver Hazard Perry

 

Сполучені Штати запропонували Україні фрегати типу Oliver Hazard Perry в рамках програми “Надлишкове майно”.
Керівництво США направило відповідний лист на адресу Міноборони України через військового аташе американського посольства, повідомляє “Український мілітарний портал” із посиланням на власні джерела.

У листі йдеться про надання військово-технічної допомоги Військово-морським силам ЗСУ.

“У числі запропонованого розглядається питання про отримання фрегатів типу Oliver Hazard Perry, які перебувають у розпорядженні ВМС США і можуть бути передані в рамках програми “Надлишкове майно” (Excess Defense Article)”, – йдеться в повідомленні.

Пропозицію передати фрегати підтвердив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко в коментарі виданню “Бабель”: “З пропозицією передати кораблі Україні до нас звернулося посольство США, я тільки вчора отримав листа. Але ми поки не прийняли рішення, треба все прораховувати — по підготовці екіпажів, у скільки обійдеться їх експлуатація, ремонт”.

Зазначені кораблі можуть значно підвищити обороноздатність ЗСУ на Чорноморському і Азовському морях.

Як інформувала “Новинарня“, 27 вереcня у США президент Петро Порошенко та командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко взяли участь в урочистій церемонії передачі Військово-Морським силам України двох патрульних катерів берегової охорони класу Island.
Згідно з домовленостями, “Айленди” передані ВМСУ на безоплатній основі. При цьому українська сторона забезпечить 100-відсоткову передоплату загальної вартості супутніх послуг у розмірі 10,1 млн. доларів на термін до 18 місяців.

Читайте також:
Україна може перекинути “Айленди” на Азов,
а США дадуть “щось потужніше”, – Воронченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна