Тепер США можуть допомогти Україні зброєю, — Волкер

 

Спеціальний представник державного департаменту Сполучених Штатів у справах України Курт Волкер анонсував можливі переговори з Києвом щодо продажу зброї. Про це американський дипломат заявив під час виступу в аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що США скасували ембарго на постачання зброї в Україну.

За словами Волкера, ще кілька років тому, за попередньої американської адміністрації, надання Україні озброєння розглядалося як провокативний вчинок.

Як відомо, в адміністрації Барака Обами висловлювали позицію, що це може призвести до ще більшого протистояння на Донбасі.

“Ми позбулися цього, і ми тепер можемо допомогти Україні протитанковою зброєю, системами для боротьби зі снайперським вогнем”, — наголосив спецпредставник США.

“Рішення адміністрації (Дональда Трампа) полягає у тому, щоби ставитися до України як до держави, яка має право на самозахист, яка має стратегію національної безпеки, країни, яка, імовірно, має недоліки у цій стратегії. І друзі та союзники можуть говорити про те, як можна допомогти усунути ці недоліки”, — зазначив Волкер.

Також він повідомив, що відбувається взаємодія з Конгресом стосовно нового пакету військового фінансування. “Ми зустрічатимемося з українцями, щоби говорити також про експортний продаж зброї”, — повідомив спецпредставник держдепартаменту США.

Як інформувала “Новинарня“, Курт Волкер нещодавно сказав, що відділення Української православної церкви від РПЦ підкреслить факт: Володмир Путін втратив Україну в політичному вимірі.

“Сподіваюся, не буде жодних протестів і жодного насильства в Україні після рішення про автокефалію. Це було би трагедією”, — зауважив американський дипломат.

Він також наголосив, що військова агресія Росії вилилася в те, що Україна, яка колись була до неї лояльна, стала більш прозахідною країною. “Російські лідери відштовхують український народ від історичних відносин з Росією“, — зазначив Волкер.

Україна сьогодні більш об’єднана, більш націоналістична і орієнтована на Європу, НАТО і Захід, ніж будь-коли раніше. І це прямий наслідок російського вторгнення в Україну і вбивства українців”, — наголосив дипломат.

До слова, у квітні США передали Україні протитанкові комплекси “Джавелін”.

Читайте також:
Я дав Україні зброю й протитанкові ракети, а Обама послав подушки та ковдри, — Трамп

В Україні вперше випробували “Джавеліни”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна