Я дав Україні зброю й протитанкові ракети, а Обама послав подушки та ковдри, — Трамп

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що він досить жорсткий у спілкуванні з президентом Росії Володимиром Путіним, а також дав Україні зброю й танки, натомість попередній президент, Барак Обама, за його словами, послав подушки та ковдри. Про це він заявив під час інтерв’ю телеканалу СВS.

Журналістка Леслі Шталь запитала у Трампа, чому він ніколи не висловлюється різко щодо Путіна.

Президент США, відповідаючи це на запитання, згадав і Україну. “Я цього не робив? Я той, хто дав Україні зброю й протитанкові ракети. Обама цього не зробив. Ви знаєте, що він послав? Він послав подушки і ковдри”, — сказав Дональд Трамп.

Журналістка одразу зауважила, що запитує безпосередньо про Путіна. Тоді президент зазначив, що він “дуже жорсткий з Путіним особисто”.

“Я думаю, що я дуже жорсткий з ним особисто. У мене була зустріч з ним. Це була дуже складна зустріч і вона була дуже хорошою”, — сказав Трамп. Імовірно, мова іде про липневу зустріч президентів у Гельсінкі.

Також Шталь запитала, чи Путін має зв’язок із вбивствами та отруєннями, однак не вказувала на конкретні випадки. На що Трамп не дав чіткої відповіді, зазначивши: “Так, ймовірно, має. Ймовірно”.

Читайте також:
Сенат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна