Росія політично втратила Україну і автокефалія це підкреслить, — Волкер

 

Відділення Української православної церкви від РПЦ підкреслить той факт, що у політичному вимірі Володимир Путін втратив Україну. Про це, як повідомляє “EUObserver”, сказав спеціальний посол США в Україні Курт Волкер.

“Сподіваюся, не буде жодних протестів і жодного насильства в Україні після рішення про автокефалію. Це було би трагедією”, — сказав американський дипломат.

Він також зауважив, що військова агресія Росії вилилася в те, що Україна, яка колись була до неї лояльна, стала більш прозахідною країною.

Російські лідери відштовхують український народ від історичних відносин з Росією“, — зауважив Волкер в четвер, 11 жовтня, у Брюсселі.

“Україна сьогодні більш об’єднана, більш націоналістична і орієнтована на Європу, НАТО і Захід, ніж будь-коли раніше. І це прямий наслідок російського вторгнення в Україну і вбивства українців”, — наголосив дипломат.

Читайте також:
Розвідка США спіймала на шпигунстві у Греції екс-депутата Держдуми РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна