У Львові замість Російського культурного центру постав Будинок воїна. ФОТО

 

У приміщенні колишнього Російського культурного центру у Львові відкрили “Будинок воїна”.

На реконструкцію приміщення на вулиці Короленка Львівська обласна рада виділила 6 мільйонів 165 тисяч гривень. Її здійснили протягом трьох місяців, повідомляє прес-служба облради.

“Відтепер тут усі охочі зможуть побачити українських захисників у формі часів Короля Данила, козацтва, Українських Січових стрільців, Української галицької армії, Української Народної Республіки та Української повстанської армії, а також форму сучасних військовослужбовців – майданівців та учасників антитерористичної операції. Осередок для АТОвців та учасників ООС створили спільними зусиллями обласної влади та громадськості замість російського культурного центру“, – йдеться в повідомленні.

“Спільно з АТОвцями радились про те, яким би мав бути мілітарний музей та простір, де збиратимуться наші воїни та відбуватимуться промоційні заходи, присвячені їм. Єдине: заклад належатиме Львівській обласній раді, це буде комунальний заклад. Ми не віддаватимемо його в оренду тій чи іншій громадській організації”, –  сказав заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк. 

Як інформувала “Новинарня“, до 2017 року в цьому приміщенні на вул. Короленка, 1а розташовувався Російський культурний центр, який платив за оренду 5 грн. на місяць, але у травні 2017-го його на підставі ухвали суду виселили рішенням облради.

Будинок воїна 2 Будинок воїна 5 Будинок воїна 1 Будинок воїна 3 Будинок воїна 7 Будинок воїна 4 Будинок воїна 6
<
>
Інтер'єр "Будинку воїна" у Львові. ФОТО: "Вголос"

Читайте також:
Карти, гроші, два затримання: скандально відомого лікаря Токарєва
схопили на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна