Суд у Львові виселив “Російський культурний центр”

 

Господарський суд Львівської області постановив виселити орендарів з приміщення на вулиці Короленка, 1а, де розташовується “Російський культурний центр”. Про це повідомляє”Новинарня” з посиланням на прес-службу обласної ради.

“Російське культурне товариство і його “братні” організації, такі як редакція українофобського “Руского вєсніка”, можуть потроху пакувати речі“, – цитує прес-служба ЛОДА заступника голови ради Володимира Гірняка.

В облраді заявили, що готуються провести конкурс на нового орендаря приміщення.

Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО.

Як інформувала “Новинарня“, в жовтня 2016 року Львівська облрада вирішила розірвати договір оренди з “Російським культурним центром” у Львові і зобов’язала звільнити будівлю.
Директор РКЦ Альбер Астахов назвав це рішення “проявом ксенофобії” і пообіцяв звернутися до суду.
“Російський культурний центр” понад 25 років орендує у львівської облради будинок площею 380 кв. м за символічну платню у 5 грн. на місяць.

Читайте також:
У Львові облрада виселила з приміщення Російський культурний центр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна