“С14” влаштувала погром офісу Медведчука. Там відповіли. ВІДЕО

 

Поліція розслідує інцидент із пошкодженням правими активістами будівлі на вулиці Івана Франка у Шевченківському районі Києва.
Про це ввечері в неділю, 14 жовтня, повідомила прес-служба ГУ НП столиці.

Як передає “Новинарня“, ідеться про так званий “погром” організаціями “С14” і “Традиція і порядок” одного з “офісів Медведчука”.

“Близько 19:30 в чергову частину надійшло повідомлення, що невідомі в масках б’ють вікна і роблять написи на будівлі на вулиці Івана Франка”, – йдеться в повідомленні.

У главку заявили, що на момент прибуття правоохоронців на місце події порушники порядку розбіглися.

Поліцейські виявили написи на фасаді, пошкоджені вікна й ролети. За словами охоронців, у приміщення правопорушники закинули димові шашки.

Слідчо-оперативна група проводить огляд будівлі, поліцейські також вивчають відеозаписи в мережі інтернет, на яких зафіксовано напад.
Після проведення перевірки буде визначена правова кваліфікація інциденту, передає “Інтерфакс-Україна”.

Раніше “Еспресо TV” повідомило, що після “Маршу нації” деякі члени націоналістичних організацій навідалися в особняк з офісами “Українського вибору” та партії СДПУ (о) – структур проросійського політика Віктора Медведчука – на перетині вул. Івана Франка та В’ячеслава Липинського.

Лідер “С14” Євген Карась, який перебував на місці події, прокоментував: “Якісь невідомі історики із “С14” і “Традиції і порядку” нагадують Медведчуку за Стуса і покривання утримування Путіним українських в’язнів”.
Він назвав погром “історичним перфомансом”.

Як свідчить оприлюднене Карасем відео, активісти вимагали включити Віктора Медведчука до списку осіб, які підлягають обміну на політв’язнів Кремля. Вони звинувачують безпосередньо Медведчука у блокуванні повернення українських політв’язнів на Батьківщину.

Радикали скандували: “Поверни політв’язнів, путінська су*а!”

Карась нагадав, що раніше на цьому ж особняку опоненти Медведчука вивісили банер із портретом Василя Стуса, однак охорона його зняла.

З приводу нападу 14 жовтня рух “Український вибір” уже видав заяву.

У Медведчука визнали, що “неонацисти” закидали камінням офіс “Українського вибору” і партії “За життя”.

“Це далеко не перший напад на наш офіс, в ході якого націоналісти влаштовують підпали і погрожують фізичною розправою Віктору Медведчуку. Ніхто з нападників не був затриманий правоохоронцями, як, втім, і після інших нападів…
Цей напад є помстою Віктору Медведчуку (…) за принципову позицію, спрямовану на встановлення миру на Донбасі, відновлення територіальної цілісності країни, нормалізацію відносин з Російською Федерацією та країнами СНД…” – ідеться в заяві із закидами на адресу “партії війни”.

Як повідомляла “Новинарня“, інший гаданий “офіс Медведчука” націоналісти громили і підпалили підпалили на річницю Майдану 21 листопада 2016 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна