Постпред України в ООН пояснив, чому з Білорусі слід забрати переговори по Донбасу

 

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко висловився за те, щоб перенести переговори Тристоронньої контактної групи по Донбасу із Мінська в інше місто.
Про це Єльченко заявив в ефірі телеканалу “Прямий”.

“Мені здається що треба вже робити серйозні висновки з позиції Білорусі, з позиції Казахстану. Якщо ще можна зрозуміти голосування Сирії, Північної Кореї, – це просто сателіти. Але так скажемо, наші сусіди, наші колишні партнери по СНД – я не можу зрозуміти, чому вони голосують “проти”, – сказав дипломат.

Володимир Єльченко зазначив, що позиція Білорусі виглядає зовсім дивно, оскільки вона скрізь говорить про те, що вони підтримують такий тяжкий для себе нейтралітет. “Тому що “мінська площадка” – це така найкраща нагода для переговорчого питання і при цьому вони голосують проти нашої резолюції”, – зазначає Єльченко.

Він нагадав, що делегація Білорусі в ООН постійно голосує проти будь-яких ідей та пропозицій української сторони, які навіть не стосуються конфлікту з Росією.

“Я особисто повністю підтримую – я не пам’ятаю вже, хто це пропонував, деякі групи депутатські у нас у Верховній Раді, – що нам треба просто переносити цю площадку із Мінську в якусь іншу столицю. При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, але я не можу таку позицію зрозуміти. Про яку нейтральність йдеться? І нехай вони на нас не ображаються, але факти на табло Генеральної Асамблеї. Розмови розмовами, але тут є результат. Вони просто хронічно голосують проти будь-яких наших ідей, проти будь-яких наших пропозицій, навіть які не стосуються конфлікту з Росією. Це вже свідчить про певну позицію країни, з якої нам потрібно робити серйозні висновки”, – заявив Єльченко.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 вересня Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй включила до порядку денного пункт “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”. Проти такого пункту голосували: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія, Венесуела.

Читайте також:
Геращенко про голосування Білорусі в ООН щодо Криму:
Це ніж у спину, а не нейтральність

Після голосування Білорусі в ООН проти резолюції щодо Криму
Україна пригрозила переглянути відносини з Мінськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна