Геращенко про голосування Білорусі в ООН щодо Криму: Це ніж у спину, а не нейтральність

 

“Ножем у спину” назвала перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко позицію Білорусі під час голосування за проект резолюції Генасамблеї ООН щодо порушення Росією прав людини в Криму.
Як передає “Новинарня“, про це вона написала у “Фейсбуці” по дорозі в Мінськ на чергову зустріч Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

Як відомо, Білорусь стала однією з 25 країн, які, разом із Росією, висловилися проти резолюції ГА ООН щодо Криму.

“Це – не нейтральна позиція, а цілком конкретна. Нейтральні країни бодай утрималися”, – зазначила Геращенко.

“Білорусі знову не вистачило “нейтральності” для інакшої від РФ позиції. Але при цьому Мінськ претендує на певні миротворчі лаври, наголошуючи, що створює нейтральний майданчик для переговорів по Донбасу.
Я як український політик і як учасник переговорів у мінських групах розцінюю вчорашнє голосування білоруської делегації в третьому комітету ООН по резолюції по Криму як таке, яке йде врозріз з гучними заявами про нейтральність”, – заявила віце-спікер.

“Це другий ніж у спину Україні. Після подібного минулорічного голосування. Виклала свою позицію максимально дипломатично, мовчати не вважаю за можливе”, – додала Ірина Геращенко.

“Голосування в Генасамблеї по цій принциповій для України резолюції – в грудні. Ми б хотіли бачити бодай нейтральність від тих країн, які голосно заявляють про свою нейтральність, громадяни яких представлені в місії СММ ОБСЄ і які хочуть долучитися до миротворчої місії на Донбасі”, – зазначила політик.

Ірина Геращенко подякувала за просування резолюції послу України в ООН Володимиру Єльченку, Ахтему Чийгозу та Мустафі Джемілєву, який у свій день народження поїхав до Нью-Йорка працювати задля підтримки документа.

Читайте також:
Після голосування Білорусі в ООН проти резолюції щодо Криму
Україна пригрозила переглянути відносини з Мінськом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна