Після голосування Білорусі в ООН проти резолюції щодо Криму Україна пригрозила переглянути відносини з Мінськом

 

Позиція, яку активно відстоювала делегація Білорусі на Третьому комітеті ООН під час розгляду питання про права людини в окупованому Криму, була відверто антиукраїнською та, очевидно, змушує переглянути відносини з Мінськом на міждержавному рівні.
Таку оцінку висловив в інтерв’ю “Укрінформу” постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає “Новинарня“.

“У мене була дуже відверта розмова з постпредом Білорусі, я все йому виклав. Однак не почув жодних аргументів, які б мені пояснили, чому саме вони зайняли таку позицію. На жаль, ця позиція антиукраїнська, і про це я можу сказати відверто”, – зауважив український дипломат.

Єльченко підкреслив, що не боїться робити таких визначень, тому що “прикриватися в таких випадках словами “солідарності”, “дружби”, “єдиного народу” – це несерйозно”.

“Маючи таку ситуацію в країні, враховуючи конфлікт і агресію з боку Росії, Україна не може миритися з тим, що наші найближчі сусіди відверто виступають проти нас в ООН“, – підкреслив Володимир Єльченко.

Він висловив переконання, що Україні “з цього потрібно робити відповідні висновки вже на міждержавному рівні”.

Як раніше писала “Новинарня“, 15 листопада український проект резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)” в Третьому комітеті Генасамблеї ООН підтримала більшість (73 країни). Проти висловилися 23 країни, серед них Росія і Білорусь.
Уперше в документі ООН Росія названа державою-окупантом, а АР Крим i Севастополь – тимчасово окупованою територією.
У грудні резолюцію ще має затвердити вся Генеральна Асамблея.

Читайте також:
Російська авіація в Білорусі відпрацювала завдання ударів по Україні

Порошенко вибачився перед Лукашенком через завернутий лайнер “Белавіа” та домовився про візит

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна