Порошенко вибачився перед Лукашенком через завернутий лайнер “Белавіа” та домовився про візит

 

Президент України Петро Порошенко в четвер, 10 листопада, провів телефонну розмову з білоруським колегою Олександром Лукашенком. Співрозмовники домовилися активізувати політичний діалог на всіх рівнях. Про це повідомила прес-служба Банкової.

Як поінформувала у свою чергу прес-служба Лукашенка, розмова відбулася з ініціативи української сторони.

Порошенко та Лукашенко привітали позитивні результати Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торгівельно-економічної співпраці, чергове засідання якої відбулося 10 листопада в Мінську. Президенти констатували позитивну динаміку двосторонньої торгівлі після деякого зниження, зокрема зростання товарообігу між Україною та Білоруссю.

Зазначається, що президенти України та Білорусі також обговорили співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

“Президент України також торкнувся теми підтримки ряду українських ініціатив на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН. Президент Білорусі підкреслив, що всі зазначені питання будуть ретельно вивчені, виходячи з контексту двосторонніх відносин, ситуації в регіоні і світі в цілому і твердої націленості Білорусі на вирішення всіх проблем мирними і дипломатичними способами”, – повідомили з Мінська.

Президенти обговорили також організацію роботи щодо мирного вирішення конфлікту в Україні. Білоруська сторона заявила, що нею створені необхідні умови для продуктивної роботи тристоронньої контактної групи в Мінську. Петро Порошенко в зв’язку з цим висловив повне задоволення і подяку Білорусі за сприяння.
“Відзначено, що Білорусь і далі готова робити все, щоб в Україні запанував мир”, – сказано в повідомленні.

Лукашенко і Порошенко домовилися про особисту зустріч. Міністерствам закордонних справ Білорусі й України дано доручення визначити відповідну дату для організації заходу на найвищому рівні, який заплановано провести до закінчення 2016 року.

“Крім того, Петро Порошенко вибачився за інцидент з цивільним літаком авіакомпанії “Бєлавіа” і поінформував президента Білорусі, що винні покарані.
Глави держав домовилися, що відповідні служби найближчим часом проведуть консультації про співпрацю в галузі безпеки для запобігання подібних інцидентів надалі”, – зазначено в прес-релізі з РБ.

Читайте також:
Московський пропагандист, якого зняли з рейсу Київ-Мінськ, судитиметься з СБУ

Лукашенко вперше після зняття санкцій виїхав на Захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна