Генасамблея ООН ухвалила українську резолюцію по Криму, якою Росію визнано державою-окупантом

 

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)”.

За проект резолюції, підготовлений Києвом, проголосувало 70 країн, проти – 26, утримались – 77. Про це повідомляє Постійне представництво України в ООН на своїй сторінці у “Твіттері”.

“Я закликаю делегації в цій залі використовувати будь-яку наявну можливість порушувати перед Російською Федерацією питання прав людини у Криму та наполягати на повному їх забезпеченні та дотриманні Росією своїх обов’язків згідно з міжнародним правом” – наголосив перед голосуванням заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, пише “Європейська правда“.

У тексті резолюції Росію визнано державою-окупантом, а Крим – тимчасово окупованою територією. В документі засуджується анексія Криму та репресії проти кримських татар.

Країни, що проголосували проти резолюції: Ангола, Білорусь, Болівія, Бурунді, Венесуела, Вірменія, ДР Конго, Еритрея, Зімбабве, Індія, Іран, Казахстан, Камбоджа, Китай, Коморські острови, Куба, Нікарагуа, ПАР, Південний Судан, Сербія, Сирія, Судан, Філіппіни, Уганда, Узбекистан.

Як раніше писала “Новинарня“, 15 листопада український проект резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)” підтримала більшість (73 країни) в Третьому комітеті Генасамблеї ООН. Проти висловилися 23 країни, серед них Росія і Білорусь.
19 грудня Генасамблея затвердила цей самий проект.

Після голосування Білорусі в ООН проти проекту резолюції в Третьому комітеті Україна пригрозила переглянути відносини з Мінськом.

Читайте також:
Росія продовжує пресувати кримських татар

Окупанти в Криму продовжили арешт Ахтема Чийгоза до квітня 2017 року

Окупаційна влада в Криму затримала 21 татарина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна