Журналістів NewsOne почали бити на мітингах. Поліція порушила справу. ВІДЕО

 

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження через напад на знімальну групу телеканалу NewsOne під час акції протесту під будівлею Генпрокуратури.

Як можна побачити на відео, коли кореспонедент Дарина Білера робила включення під час прямого ефіру, розповідаючи про перебіг акції, в неї спершу кинули яйцями та іншою речовиною, на кшталт морозива, а потім підійшла жінка та вдарила по обличчю.

Присутні поруч мітингувальники прокоментували напад як дію проти “антиукраїнського каналу, який купив Медведчук”.

Поліція кваліфікувала дії зловмисників як перешкоджання професійній діяльності журналістів.

“Сьогодні під час прямого включення на акції біля будівлі Генеральної прокуратури України невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя. Зважаючи на це, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України”, – повідомили в прес-службі столичної поліції.

Санкція зазначеної статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

У інформації з ГУ НП не вказана назва телеканалу, однак раніше телеканал NewsOne повідомив про напад на їхню журналістку, оприлюднивши відповідні матеріали.

З приводу пошуку винуватців речниця ГУ Нацполіції Києва Оксана Блищик в коментарі NewsOne зазначила: “Для нас дуже важливо отримати записи з камер. На цей момент поліція продовжує нести службу біля Генпрокуратури. Будемо зараз намагатися затримувати і доставляти у відділення поліції людей, які вчинили правопорушення. У будь-якому випадку, журналіст, який виконує свої профобов’язків, він захищений законодавством. Тому ми кваліфікуємо цей інцидент як перешкоджання професійній діяльності журналістів – це ч.1 ст. 171 ККУ”.

Як зазначено в повідомленні на сайті NewsOne, чоловік, який ображав журналістку та кинув у неї предмет, “як пізніше з’ясувалося, представник Всесвітнього Броварського телебачення” (YouTube-канал, пов’язаний із політиком Дмитром Корчинським).

Як інформувала “Новинарня“, у понеділок, 17 вересня, біля Генпрокуратури сталися сутички протестувальників із правоохоронцями через незгоду з видачею в Росію нібито бійця ІДІЛ та добровольчих формувань на Донбасі Тимура Тумгоєва, постраждали кілька активістів і сім поліцейських.

Канал NewsOne належить родині прорсоійського нардепа від “Опоблоку” Євгена Мураєва та активно пропагує парті. “За життя”, Вадима Рабіновича й Віктора Медведчука.
У грудні 2017 року NewsOne “блокувала” група активістів, близька до Дмитра Корчинського.
Раніше власника каналу Мураєв звільнив телеведучого Миколу Вересня, який у прямому ефірі облив водою сепаратиста.

Читайте також:
Нацрада попередила канал NewsOne за “піар” російської армії

Мураєв передав канал NewsOne юристу Януковича Портнову

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна