Помер Йосип Кобзон – ворог України, народжений в Україні

 

У Москві помер радянський і російський співак, політик Йосип Кобзон. Артист пішов із життя у віці 80 років.

Відомо, що ще у 2005 році у Кобзона діагностували рак, він пережив кілька операцій.

Наприкінці липня ЗМІ повідомляли, що Кобзона підключили до апарату допоміжної вентиляції легень – його стан лікарі нібито оцінювали як стабільно важкий, він проходив курс хіміотерапії.

Відомий своєю антиукраїнською позицією Йосип Кобзон народився 11 вересня 1937 року в Україні, в містечку Часів Яр на Донеччині, що неподалік Бахмута.

У 1956 році він закінчив Дніпропетровський гірський технікум, надалі служив у Радянській армії. Був заспівувачем, артистом ансамблю пісні й танцю Закавказького військового округу. Після демобілізації закінчив Державний музично-педагогічний інститут ім. Гнєсіних, вокальний факультет.

Відтак Кобзон зробив стрімку естрадну кар’єру. Був одним із найвідоміших співаків Союзу СРСР, як виконавець “ідеологічних” пісень часто співав на партійних заходах.

У 1962 році вийшла перша платівка пісень Островського і Пахмутової у виконанні Йосипа Кобзона. Надалі він став лауреатом міжнародних конкурсів у Сопоті (Польща), “Золотий орфей”,Всесоюзного конкурсу виконавців радянської пісні, посів перше місце на міжнародному конкурсі “Дружба” тощо.

1987 року став народним артистом СРСР.

Після розпаду Радянського Союзу кілька разів обирався членом Державної думи РФ від провладної партії “Єдина Росія”.

Кобзон також займався бізнесом та часто обвинувачувався в причетності до організованої злочинності, через що йому був заборонений в’їзд до багатьох держав, зокрема до США.

У 2002 році він вів переговори з чеченськими бойовиками, які захопили у Москві концертний зал “Дубровка”.

тур

Йосип Кобзон ще з 1991 року став народним артистом України – Леонід Кравчук присвоїв йому це звання “за видатні заслуги у розвитку музичного мистецтва, пропаганду української пісні”.

Крім того, співак був почесним жителем кількох українських міст, як-то Дніпро, Полтава і Донецьк.

2002 року Кобзон із Таїсією Повалій записали альбом відомих українських пісень “Одна-єдина”.

У 2003 році в Донецьку йому було споруджено пам’ятник – сам Кобзон спочатку був проти цього, однак пізніше дав згоду.

пам'ятник

Пам’ятник Кобзону в Донецьку. Фото: Укрінформ

КобзонУ квітні 2014 року бронзову скульптуру Йосипа Кобзона пофарбували в кольори національного прапора України.

 

Від самого початку Євромайдану в Україні Йосип Кобзон виступав проти Революції гідності.

При цьому співак опинився серед тих російських діячів культури, які підтримали президента РФ Володимира Путіна під час анексії Криму.

У серпні 2016 року Йосип Кобзон скаржився, що бюджет Росії вимушений надто багато коштів виділяти на розвиток півострова.
“Ми взяли на себе непосильну ношу – Крим. Це споконвічно російська територія, але яку ми фінансуємо з нашого малого російського бюджету. Від цього страждають такі галузі як охорона здоров’я, освіта, культура та інші важливі сфери”, – розповідав співак та депутат Держдуми.

Від початку російської агресії на Донбасі Йосип Кобзон підтримав сепаратистів.

Так, співак “уславився” тим, що в лютому 2015 року відвідав у лікарні Донецька обпаленого в бою під Дебальцевим російського танкіста Доржи Батомункуєва і сказав: “Ви бурят? Как я рад!”

Надалі він неодноразово виступав у самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”, а у 2015 році лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко присвоїв йому псевдозвання “героя ДНР”.

Також Кобзон отримав “звання” “народного артиста” і “почесного громадянина ДНР” та “народного артиста ЛНР”.

З огляду на антиукраїнські дії Йосипу Кобзону заборонили в’їзд до України.

Кобзон і Захарченко

Крім того, у лютому 2015 року Євросоюз схвалив розширення “чорного списку” громадян Росії і лідерів бойовиків на сході України, щодо яких запровадили візові та банківські обмеження. До нього потрапив і Йосип Кобзон.

Тоді він заявив, що “дуже радий тому, що опинився в “чорному списку “.

Кобзон

Кобзон з відзнакою невизнаної “ДНР”, 2017 рік

Однак вже у серпні 2015 року співак звертався до ЄС щодо отримання медичної візи й отримав дозвіл на в’їзд – за підтримки Володимира Путіна.

У самій Україні його позбавили всіх звань почесного громадянина, а також всіх державних нагород, включно зі званням народного артиста.
Утім, і сам Йосип Кобзон заявляв, що відмовляється від українських регалій.

“Донбас ніхто не ставив на коліна, і нікому не дано цього зробити. Ми ніколи не будемо співати український гімн, поки будуть живі мешканці Донецька, поки живий я. У нас є свої гімни і пісні, які ми будемо співати”, – заявив співак у серпні 2017 року.

Читайте також:
Міськрада Слов’янська позбавила Кобзона звання почесного громадянина міста

Онищенко в Москві намагається через Кобзона налагодити зв’язки
з Путіним, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна