Міськрада Слов’янська позбавила Кобзона звання почесного громадянина міста

 

Російського співака, бізнесмена й політика, депутата Держдуми від “Єдиної Росії” Йосипа Кобзона позбавили звання почесного громадянина міста Донецької області.

Відповідне рішення було прийнято під час сесії міської ради 26 липня, інформують “Новости Донбасса”.

“За” проголосували 23 депутати, двоє не брали участь у голосуванні.

Мер Слов’янська – “опоблоківець” Вадим Лях – відмовився коментувати хід голосування.

У пояснювальній записці до рішення сказано, що ініціатива позбавити Кобзона звання почесного громадянина надійшла від місцевих громадських організацій та на підставі листа-відповіді від СБУ.

Йосип Кобзон – уродженець міста Часів Яр Донецької області. Звання почесного громадянина Слов’янська він носив із 1999 року.
Із 2014 року активно підтримує політику президента Російської Федераціїї Володимира Путіна щодо України, терористів “ДНР” і “ЛНР”. Неодноразово відвідував окуповані території з порушенням українського законодавства.

Ватажки терористичних угруповань Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий нагородили Кобзона знаками “За заслуги перед «ДНР/ЛНР»”.
Міністерство культури України внесло артиста в список осіб, які загрожують національній безпеці країни. Кобзону заборонений в’їзд на територію України, до країн ЄС та США.

Скасувати присвоєння “почесного громадянина” Кобзону вперше було запропоновано після звільнення Слов’яська від незаконних збройних формувань влітку 2014 року.
У березні 2017 року спеціально створена комісія направила ряд документів в прокуратуру і СБУ для отримання рекомендацій про звання Кобзона.

Читайте також:
У “ДНР” звітують, як об’єднують “народ Донбасу” гуманітарною програмою

Екс-в.о. мера Слов’янська Олег Зонтов:
На могилах бойовиків з’являються свіжі квіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна