Бойовики шукають потенційних диверсантів у прифронтовому Торецьку

 

Бойовики так званої “ДНР” мають намір використати родинні зв’язки мешканців із різних боків лінії розмежування для антиукраїнської пропаганди, та, можливо, терактів у прифронтових містах.
Про це в повідомив переселенець із Єнакієвого Олександр Чернов.

Ідеться про тимчасово окуповані Горлівку та Єнакієве – міста, розташовані у безпосередній близькості до підконтрольного Україні Торецька.

“У найближчих до Торецька окупованих Горлівці та Єнакієвому серед колаборантів проходять «збори» родичів потенційних диверсантів”, – пише Чернов у соцмережі з посиланням на свої джерела.

Стало відомо, що через кілька днів після того, як Об’єднані сили просунулися вперед (у районі села Шуми в “сірій зоні”), у штабі бойовиків відбувалися збори, де обговорювали наказ із Донецька. У наказі йшлося про те, аби всі, в кого є є антиукраїнськи налашована рідня в Торецьку та його околицях, “зв’язалися з ними”.

“В ідеалі – зустрілися на тому тижні. Нібито щось планується у зв’язку із захопленням ЗСУ території під Торецьком. По Горлівці, згідно з чутками серед тамтешніх чиновників – схожі вказівки. Говорять, що 24 серпня чи, можливо, трохи пізніше, хочуть в Торецьку силами найбільш «рашанутих» влаштувати теракти та сказати, що це все провокація ЗСУ”, – йдеться в дописі переселенця – колишнього лікаря з Єнакієвого.

Відомо, що чимало чиновників із горлівських органів “самоврядування” мають родичів у Торецьку та можуть безперешкодно перетинати лінію розмежування.

Місцева влада прифронтових міст та силовики закликають мешканців бути пильними та дбати про свою безпеку.

Якщо в поле зору потраплять підозрілі особи із намірами здійснення терористичної чи диверсійної діяльності
прохання повідомляти на “гарячу лінію” обласного Управління СБУ у Донецькій області:
тел. (062) 643-03-33
електронна пошта usbu_dо[email protected]

Нагадаємо, 24-та окрема механізована бригада ЗСУ ім. короля Данила днями взяла під повний контроль населений пункт Шуми, що входить до Торецької міської ради, зайнявши 10 кв. км “сірої зони” і створивши таким чином кільце безпеки навколо Торецька.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
На блокпосту біля Торецька поліція вирахувала бойовика “ДНР”

Спека після двох років тиші.
Як Торецьк витримує обстріли та пропаганду бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна