ЗСУ зайняли 10 км “сірої зони” в районі села Шуми під Горлівкою

 

Підрозділи 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. короля Данила спільно з ротою глибинної розвідки окремого розвідбатальйону витіснили російські окупаційні війська під Горлівкою (Донецька область) та просунулися на кілька кілометрів у “сірій зоні”.
Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 20 серпня, заявив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України Дмитро Тимчук.

Згідно з його повідомленням у “Фейсбуці”, результатом цієї роботи кілька днів тому стало завершення створення кільця безпеки навколо міста Торецьк та утворення буферної зони навколо КПВВ “Майорськ”.

Разом з тим під повний контроль Об’єднаних сил перейшов населений пункт Шуми Торецької міськради і дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу та дачний масив селища Шахти 6-7.
Всього взято під контроль більше 10 квадратних кілометрів “сірої зони”.

За даними групи “ІС”, операція була ретельно спланована й організована та стала великою несподіванкою для супротивника – українські війська вночі зайняли тільки що обладнані позиції російських окупаційних військ, які ті облаштували для проведення обстрілів.

Зазначається, що під час цієї операції противник чинив опір і намагався відбити деякі позиції.

Дмитро Український “Шубін”, який поліг за Шуми

В ході такого зіткнення загинув молодший сержант ЗСУ Дмитро Український “Шубін”.
Як відомо, це сталося ще 8 серпня. Загиблий був евакуйований на бік бойовиків “ДНР”.

Як інформувала “Новинарня“, на брифінгу в прес-центрі операції Об’єднаних сил командир 24 омбр підполковник Валерій Гудзь розповідав про обставини бою таке:
8 серпня один з підрозділів бригади виконував розвідувальне завдання щодо виявлення противника у визначеному районі, у так званій «сірій зоні». В ході висування розвідувальна група потрапила в засідку противника. Для забезпечення відходу основної групи з району виконання завдань група прикриття прийняла бій. Після виходу основної групи був втрачений зв’язок з одним військовослужбовцем. Вже в районі збору, незважаючи на вогневий контакт, командир групи прийняв рішення організувати пошуки даного військовослужбовця, які результатів не дали”.

Потім речники-пропагандисти з боку “ДНР” брехали, нібито уродженець Донеччини (Дмитро Український) “за попередньою домовленістю” переходив на їхній бік і був убитий внаслідок обстрілу збоку ЗСУ.

“Всі завдання були виконані успішно завдяки досвіду, професіоналізму, особистій мужності і рішучості командира “королівської бригади” Валерія Гудзя, його солдатів і офіцерів, таких як Роман Ботнарь, Сергій Завягін, Роман Коренюк, Дмитро Бондарєв, Олег Телюк, командира роти глибинної розвідки розвідувального батальйону Олега Ляденка, командира взводу роти глибинної розвідки Зураба Чхилідзе”, – написав Тимчук після завершення операції.

Після того, як українські військові відновлюють контроль у таких населених пунктах, там відразу ж з’являються всі складові органів державного управління України, зазначив нардеп.

Нагадаємо, 2 липня Дмитро Тимчук перший повідомив про взяття ЗСУ під повний контроль н.п. Золоте-4 під Попасною на Луганщині.

Селище Південне (поруч із Шумами й Торецьком) ЗСУ взяли під контроль у травні.

Читайте також:
“За що нас палять?” Репортаж із Південного під Горлівкою,
звідки люди тікають родинами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна