КПВВ “Майорське” можуть закрити через обстріли

 

У штабі ООС вимагатимуть закриття пункту пропуску “Майорське” під Горлівкою, якщо будуть продовжуватися обстріли з боку бойовиків.

Про це в середу, 15 серпня, повідомив прес-центр операції Об’єднаних сил.

“Дорожній коридор «Горлівка-Бахмут» залишається одним з головних гуманітарних шляхів на Донеччині, яким, рятуючись від складної соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованих територіях України, користуються щомісяця більше 250 тисяч осіб. Але, нехтуючи в першу чергу безпекою цивільного населення, лише за останніх три місяця, з початку проведення операції Об’єднаних сил, в межах цього дорожнього коридору здійснено три провокаційні обстріли російсько-окупаційними військами”, – йдеться в повідомленні штабу ООС.

Останній обстріл тут відбувся 9 серпня, коли бойовики застосували стрілецьку зброю і протитанкові ракети.

“У зоні ураження, крім прикордонного наряду, опинились цивільні громадяни, що перетинають лінію зіткнення в обох напрямках. В результаті обстрілів пошкоджена інфраструктура самого КПВВ, частково зруйновані захисні споруди. Якщо провокаційні дії із загрозою життю і здоров’ю цивільного населення та персоналу, що здійснює свою діяльність в КПВВ будуть продовжуватись і в подальшому, то, з метою забезпечення безпеки громадян, Командувач об’єднаних сил буде змушений звернутись до трьохсторонньої контактної групи щодо закриття КПВВ у зв’язку з недотриманням російско-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню”, – підсумували в ОС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна