За добу в ЗСУ – убитий, троє поранених і один зниклий, біля Майорська – бойове зіткнення

оновлено

Упродовж минулої доби, 8 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 44 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі двічі із важкого озброєння.
Про це повідомив прес-центр ОС у ранковому зведенні.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках – із озброєння БМП. Обстріли здійснювалися по захисниках Кримського, Новозванівки, Золотого, Луганського, Новолуганського, Майорська, Новоселівки Другої, Новомихайлівки, Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим, противник обстріляв із мінометів калібром 82 мм позиції ЗСУ біля Кримського та Авдіївки, а неподалік від Майорська зафіксоване бойове зіткнення.

Внаслідок бойових дій один захисник України загинув, троє отримали поранення.

Загиблий – Юрій Єлістратов із 14 омбр. Він загинув у районі Катеринівка-Золоте на Луганщині внаслідок обстрілу автомобіля ЗСУ з ворожого ПТРК.

З одним військовослужбовцем Об’єднаних сил втрачений зв’язок в ході бойового зіткнення. Пошуки тривають.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив на денному брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, у період з 16.00 до 17.00 8 серпня під час ведення розвідки місцевості неподалік Майорська відбулося бойове зіткнення. “Наша розвідувальна група потрапила на засідку противника. Внаслідок бойового зіткнення безвісти зник один військовослужбовець ЗС України”, – зазначив речник МОУ.

Командир 14 омбр підполковник Валерій Гудзь на денному брифінгу уточнив: один з підрозділів бригади виконував розвідувальне завдання щодо виявлення противника у визначеному районі в так званій “сірій зоні”. В ході висування розвідувальна група потрапила у засідку противника. Для забезпечення відходу основної групи з району виконання завдань група прикриття прийняла бій.
Після виходу основної групи, був втрачений зв’язок з одним військовослужбовцем. Вже у районі збору, незважаючи на вогневий контакт, командир групи прийняв рішення організувати пошуки даного військовослужбовця, які результатів не дали. На даний час місце знаходження військовослужбовця уточнюється”.

За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено, четверо дістали поранення.

З початку доби 9 серпня, станом на 7:00, бойовики російських окупаційних військ сім разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників – біля Новозванівки, Луганського, Мар’їнки, Красногорівки та Лебединського. Важке озброєння поточної доби не застосовувалося.

О 6.25 зі стрілецької зброї ворог відкрив вогонь у напрямку КПВВ “Майорське”. Оголошено режим “Червоний”. Пропуск громадян тимчасово призупинений, повідомили у штабі.

ОНОВЛЕНО. Вогонь вівся з боку тимчасово окупованої території зі стрілецької зброї та гранатометів по позиціях прикордонників, що виконують завдання у складі Об’єднаних сил. В результаті обстрілу пошкоджено броньований автомобіль “Кугуар” та один із бліндажів. Постраждалих серед військовослужбовців та цивільного населення немає.

З 6.30 до 8.50 пропуск громадян через лінію зіткнення на даному напрямку не здійснювався. Наразі рух відновлено, КПВВ працює в штатному режимі, повідомили згодом в штабі ООС.

Як інформувала “Новинарня“, в попередні дні на КПВВ “Майорське” прострелили два надувні модулі ДСНС.

Читайте також:
Три бойовики “ДНР” побили четвертого і живцем закопали, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна