Під Золотим внаслідок обстрілу з ПТРК загинув Андрій Єлістратов з 14 омбр

Андрій Єлістратов

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових дій у середу, 8 серпня, на Луганщині.
Як передає “Новинарня“, це 26-річний військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Єлістратов Андрій Юрійович.

Ім’я полеглого земляка назвала Луцька міська рада.

Зазначається, що Андрій Єлістратов народився 23 жовтня 1991 року в Латвії, у місті Рига.
У 1994 році разом з родиною переїхав жити до Луцька. Навчався в НВК “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №10 – професійний ліцей” та у Волинському коледжі Національного університету харчових технологій.

Юнак був неодружений.

Із 2010-го до 2013 року служив за контрактом у 30-й окремій Новоград-Волинській бригаді.

Після початку війни з Росією, 9 квітня 2014 року, був призваний на військову службу в першій черзі мобілізації. 28 липня 2014 року хлопець отримав поранення під час виконання завдань у зоні АТО.
У 2015 році був демобілізований.

Утретє до українського війська Андрій Єлістратов прийшов у березні 2016 року, коли підписав контракт і став до лав 14 омбр.

Луцька міська влада та громада міста глибоко сумують з приводу загибелі воїна, висловлюють найщиріші співчуття родині та близьким покійного.

Як розповів на брифінгу 9 серпня речник ООС підполковник Анатолій Стельмах, напередодні близько 17.30 неподалік міста Золоте на Луганщині противник підступно обстріляв військовий та цивільний автомобілі із протитанкового ракетного комплексу. Внаслідок розриву протитанкової керованої ракети один наш військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення. Поранення також отримала цивільна особа.

Командир 14 омбр полковник Сергій Войченко на брифінгу уточнив: “Вчора близько 17.30 військовослужбовці одного з підрозділів бригади на автомобілі виїхали з району зосередження в район виконання завдань. Під час руху поблизу населеного пункту Золоте військовослужбовці зупинилися, аби допомогти пасажирам цивільного автомобіля, який зупинився посеред дороги та заважав дорожньому руху. У цей час, цією ж дорогою, додому поверталась жителька населеного пункту Катеринівка.
Наші військові ще не встигли запитати причину зупинки автомобіля, як пролунав вибух. З напрямку окупованого Молодіжного по автомобілю з нашими військовослужбовцями влучила ракета протитанкового ракетного комплексу. В результаті чого один військовослужбовець загинув та ще один отримав поранення. Також поранення зазнала цивільна жінка, що проходила поруч”.

Андрій Єлістратов – друга бойова втрата ЗСУ в серпні 2018-го. Раніше, 4 серпня, під Авдіївкою загинув сержант 92 омбр Федір Балог із Харківщини.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: липень 2018. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.