ЗСУ взяли під контроль селище Південне під Горлівкою. ВІДЕО

 

Об’єднані сили взяли під контроль смт Південне (кол. Ленінське) в “сірій зоні” у Донецькій області, на західній околиці Горлівки.

Як повідомляє прес-служба 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила, населений пункт був взятий під контроль протягом чотирьох годин (з 2.00 до 6.00) ще 8 травня.

Зазначається, що незаконні формування у перших числах квітня з періодичністю двічі на тиждень у кількості до мотострілецького взводу прибували в н.п. Південне “з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади та демонстраційного показу своєї присутності у ньому”.

“На основі пропозицій начальника розвідки бригади та замислу командира батальйону, штабом бригади був розроблений план щодо взяття під свій контроль н.п. Південне”, – йдеться в повідомленні 24 омбр.

У бригаді наголошують, що логістичне та оперативне забезпечення та контроль за виконанням визначених завдань здійснювалося безпосередньо командуванням Об’єднаних сил.

“Було надано своєчасну та необхідну допомогу підрозділам бригади, які виконували поставлене завдання. О 2.00 8 травня 2018 року особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 6.00 8 травня підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне”, – заявили в прес-службі.

Під час виконання першого етапу операції – взяття селища Південне під свій контроль – бригада не зазнала втрат особового складу. При цьому втрати противника – один убитий і один поранений.

“Починаючи з 11.00 8 травня противник діями ДРГ та періодичним нанесенням вогневого ураження по підрозділах бригади, які знаходяться на вогневих позиціях, намагається витиснути їх з н.п. Південне. Вогнем у відповідь підрозділи бригади нанесли противнику значні втрати: як мінімум 15 чоловік убитими та пораненими”, – додали в 24-й бригаді ЗСУ.

Прес-служба інформує, що на даний час ситуація в Південному складна, але контрольована. Бойове завдання з утримання населеного пункту виконує зведений підрозділ від 24 омбр.

 

Взяття під контроль населеного пункту Південне також підтвердили у командуванні Об’єднаних сил, яке 17 травня заявило про покращення тактичного становища оборони українських військ на Горлівському напрямку.

“Сплановані, підготовлені та реалізовані дії героїв 1-го механізованого батальйону, розвідувальної роти бригади дозволили гарантувати безпеку мешканцям населеного пункту Південне (Чигирі) та зірвати підступні наміри ворога”, – йдеться в повідомленні прес-центру операції Об’єднаних сил.

У штабі запевнили, що Об’єднані сил й надалі будуть робити все для зміцнення рубежів оборони і недопущення просування окупантів вглиб оборони.

Як інформувала “Новинарня“, найближчий до Чигарів і Південного населений пункт Донеччини, підконтрольний Україні – місто Залізне. Про обстріли артилерії противника в районі Залізного останніми днями постійно інформує прес-центр ООС.

Читайте також:
“Активна оборона”. Чи справді ЗСУ зайняли Чигарі під Горлівкою

“Товаріщ президент, какая пєрємога?”
В мережі поширюють фейкове відео “оточених у Чигарях солдат ЗСУ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна