“Товаріщ президент, какая пєрємога?” В мережі поширюють фейкове відео “оточених солдат ЗСУ”

 

Відео з нібито українським бійцем, що перебуває в оточенні біля селища Чигарі під Горлівкою, 15 травня з’явилося у “Ютубі”в YouTube та активно поширюється в інтернеті.
Про це повідомляє “Новинарня“.

На ролику під назвою “Хлопці з Чигарів звернулись до Порошенка” говорить чоловік із закритим обличчям, у військовій формі з нашивкою – українським прапором. Він перебуває в лісистій місцевості і повідомляє (російською мовою), нібито українські військові “намагались прорватися на край Горлівки”, але “сепари їх відсікли”, і вони (ЗСУ) зазнали втрат.

“Боєць ЗСУ” додає, що його група не може закріпитися на місцевості, перебуває в критичному положенні “у болоті”, а підкріплення і броня не приходить.

“Для чийого піару ми тут знаходимося? Яка нахрін перемога? Товаришу президент, я до вас звертаюся, завтра вам воювати буде ні з ким, у вас людей не залишиться”, – каже наостанок чоловік, вимовляючи “пєрємога”.

Він у “піксельці”, з автоматом, у кепці й чорних окулярах. Камера показує ще кількох військових навколо у мілітарних одностроях.

Відео розміщене на анонімному каналі від імені Grischa Ganko. Інших записів на цьому каналі досі не було.

У коментарях практично всі користувачі з України сходяться на тому, що відео – фейк, імовірно, знятий бойовиками (або пропагандистами “ДНР”), аби інформаційно “загасити” негатив від втрати ними Чигарів. Про це свідчить зокрема те, що ролик був оприлюднений на щойно створеному YouTube-каналі.

Підозріло лунає й вимова героя відео – в деяких моментах проривається російський акцент, а також те, що він “по-радянськи” називає президента “товарищем”.

“Давайте іншого актора! Погано гекає”, – пише один з коментаторів.

Водночас російські пропагандисти та ЗМІ сепаратистів активно поширюють відео, стверджуючи, що воно є справжнім.

 

 

Читайте також:
“Активна оборона”. Чи справді ЗСУ зайняли Чигарі під Горлівкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна