Доба ООС: 45 обстрілів, мінометний наліт на Новгородське, один воїн загинув

 

Упродовж минулої доби, 15 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії активізувались після 16:00 та тривали на всіх напрямках, інформує прес-центр ООС.

Російсько-окупаційні війська 45 разів порушили режим припинення вогню, зокрема 17 разів – із застосуванням важкого озброєння.

Окупанти знову, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, близько шостої години ранку 15 травня обстріляли із 82-мм мінометів населений пункт Новгородське.

Під час бойових дій один український військовий загинув, ще двох було поранено та оперативно евакуйовано до шпиталю.

На Луганському напрямку найбільш напруженою була обстановка в районі населених пунктів Троїцьке та Новозванівка.
На Донецькому напрямку активні оборонні дії підрозділи Об’єднаних сил вели в районах населених пунктів Травневе, Зайцеве, Залізне, Верхньоторецьке, Піски.

За даними розвідки, втрати противника минулої доби склали двоє загиблих та троє поранених. Адекватну відповідь також ворог отримав на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Талаківка та Широкине, повідомили у штабі.

З початку доби 16 травня інтенсивність бойових дій зменшилась. Тривали бої із застосуванням лише стрілецької зброї. Станом на 7:00 ранку втрат немає.

Читайте також:
Волкер розповів, коли поїде у Луганськ та Донецьк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна