В “ДНР” формують базу даних дітей, нібито поранених українськими “карателями”. ДОКУМЕНТИ

 

На території окремих районів Донецької області, контрольованій терористами “ДНР”, складають списки дітей, які були поранені внаслідок бойових дій, починаючи з 2014 року. Таким чином сепаратисти формують “перелік злочинів української влади на Донбасі”.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на блогера Олександра Чернова – переселенця, який до війни був лікарем у Єнакієвому і зберіг зв’язки в медзакладах Донеччини.

За його словами, така кампанія в “ДНР” триває з кінця грудня.

“Змушують батьків “на камеру” стверджувати, що стріляли саме ЗСУ!”написав Чернов.

“Радує, що багато хто відмовляється. Сподіваюся, не тільки через острах “покарання” при поїздках в Україну, а й з принципової чесності. Адже в переважній більшості випадків для всіх очевидно, що стріляли “орки” (бойовики “ДНР” – “Н”)!” – зазначив лікар.

Олександр Чернов додав копії списків таких дітей, уже складені в Єнакієвому, а також оприлюднив скан телефонограми від завідуючої міськвно Олени Вітрук, яка розпорядилася поранених дітей “шукати за списками з лікарень”.

Чернов списки дітей ДНР - гороно Вітрук

“Списки ПІБ дітей викладаю свідомо – для їх же і їх батьків блага – сподіваюся, хоч когось із них подібне афішування відверне від можливої брехні”, – написав Чернов.

Чернов списки дітей ДНР 1

Чернов списки дітей ДНР 2

Чернов списки дітей ДНР 3

Читайте також:
“Шедеври” сепаратистської пропаганди: відзначення “1000 днів всупереч”
і зайці-розвідники “ДНР” проти вовка ЗСУ

У зоні АТО вперше облаштували галерею дитячого малюнку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна