В уряді виділили два приміщення для Антикорупційного суду

Для Вищого антикорупційного суду виділять два приміщення в Києві – на вулицях Преображенській, 5/2 і на Максима Кривоноса 2-А у Солом’янському районі.
Про це заявили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передають “Українські новини“.

Рішення було прийнято на нараді у п’ятницю, 10 серпня.

“За підсумками наради від 10 серпня Мінекономіки доручено вирішити питання передачі із сфери управління Міністерства регіонального розвитку приміщень в Києві по вул. Преображенській (Івана Клименка), 5/2 для розміщення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і на вул. Максима Кривоноса 2-А для розміщення судових палат для здійснення правосуддя першої інстанції”, – повідомляють у МЕРТ.

Крім того, Державна судова адміністрація отримала доручення до 17 серпня розробити проект акта фінансування діяльності антикорупційного суду.

Читайте також:
Заява ЄС: схвалюють закон про Антикорупційний суд,
є зауваження до САП

Як повідомляла “Новинарня“, закон про Антикорупційний суд був ухвалений Верховною Радою 7 червня. Після цього в липні до нього внесли поправки, що відповідали зобов’язанням України перед західними партнерами.

Згідно з документами, Вищий антикорупційний суд мають утворити до 14 червня 2019 року. Для початку його роботи потрібно набрати як мінімум 35 антикорупційних суддів.
Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник припускав, що ВАКС можуть створити в прискореному темпі у зв’язку з передвиборчим періодом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна