Nord Stream 2 вирішив прокласти газогін “в обхід” Данії

 

Компанія Nord Stream 2, яка управляє проектом “Північний потік-2”, планує обійти блокування Данією будівництва газопроводу з Росії в Північну Європу.
Про це в ході прес-конференції за підсумками другого кварталу повідомив виконавчий член ради директорів австрійської нафтогазової компанії OMV Манфред Ляйтнер.

“Ми розробили вже альтернативний маршрут, Nord Stream 2 AG не потрібно додаткових дозволів. Загальна вартість проекту залишиться колишньою, як і говорилося під час запуску проекту – вона становить 9,5 млрд доларів”, – сказав Ляйтнер, якого цитує російська інформагенція ТАСС.

Як відомо, Данія – остання держава, що не надала дозвіл на прокладення другої гілки “Північного потоку”. Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція та Фінляндія.

Раніше прем’єр Данії Ларс Расмуссен заявляв, що проект “Північний потік-2” має політичну складову, і що Данія наполягатиме на ухваленні загальноєвропейського рішення щодо відповідності газопроводу вимогам законодавства ЄС.

Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження газопроводу “Північний потік-2”, яким природній газ постачатиметься з Росії в Німеччину.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна