Німеччина дозволила в себе будувати “Північний потік-2”

 

Федеральне відомство із судноплавства і гідрографії Німеччини (BSH) видало дозвіл на будівництво та експлуатацію трубопроводу “Північний потік-2” у виключній економічній зоні Німеччини в Балтійському морі.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства у вівторок, 27 березня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“BSH видало 27 березня повідомлення про дозвіл будівництва газопроводу “Північний потік-2″ у виключній економічній зоні в Балтійському морі”, – ідеться в повідомленні.

Відомство не бачить перешкод для задоволення запиту про прокладання трубопроводу по морському дну на відрізку протяжністю 31 км.

Зазначається, що таким чином усі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримані.

“Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Фінляндії, Швеції та Данії – йдуть за графіком. Nord Stream 2 очікує отримати решту дозволів у найближчі місяці до початку будівництва в 2018 році”, – заявляє проектна компанія.

Як відомо, проект “Північний потік-2”  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд. кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
Противники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який уже постачає близько третини об’єму газу в ЄС. Крім того, Україна не зацікавлена в “Північному потоці”, оскільки його запровадження розвантажить українську газотранспортну систему.

Топ-менеджери російського монополіста неодноразово заявляли про намір або знизити транзит газу через територію України в країни ЄС (до 15 млрд куб. м на рік) із 2020 року або взагалі припинити його.

 

Читайте також:
Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна