Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

 

Іноземні компанії, які беруть участь в проекті будівництва газопроводу “Північний потік-2”, можуть потрапити під американські санкції.
Про це заявила представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

“В цілому, як ви знаєте, ми взагалі не схильні коментувати дії щодо санкцій, але ми ясно дали знати, що фірми, які працюють в російському секторі, можуть, якщо вони задіяні в такого роду бізнесі, піддатися санкціям в рамках CAATSA”, – заявила речниця Держдепу, відповідаючи на питання, чи повинні вводитися санкції щодо компаній, що беруть участь в проекті будівництва газопроводу “Північний потік-2” або “Турецький потік-2”.

“Ми вважаємо, що Північний потік-2 підірве енергетичну безпеку і стабільність Європи. Він дасть Росії ще один інструмент для тиску на європейські країни, особливо на Україну”, – зазначила Нойєрт.

Раніше повідомлялося, що Україна знову закликала Європу відмовитися від будівництва “Північного потоку-2”.

Проектом “Північний потік-2” передбачено будівництво та введення в роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд. кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
Новий трубопровід планують побудувати поряд з уже існуючим “Північним потоком-1”.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявляв, що “Північний потік-2” жодним чином не сприяє диверсифікації поставок газу в Євросоюз і не забезпечує йому доступ до нових джерел газу.
Крім того, Коболєв зазначав, що цей газопровід може позбавити Україну доходів від транзиту.

Читайте також:
Данія ухвалила закон, який дозволяє блокувати “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна