У Німеччині почали укладати труби газопроводу “Північний потік-2”

 

 

Компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби для спорудження газопроводу “Північний потік-2”, яким паливо буде поставлятися з Росії до Німеччини.

У ніч на середу, 25 липня, судно-трубопрокладач Castoro 10 розпочало роботи на наземній стикувальній станції під Лубміном в Грайфсвальдській затоці, повідомляє “Німецька хвиля“.

На першому етапі сегменти труб, приварені один до одного на судні, будуть протягнуті підземним тунелем, який веде до наземної приймальної станції.

Nord Stream 2 ще два місяці тому розпочала будівництво 30-кілометрового підводного тунелю в прибережних водах Німеччини.

У серпні почнуться роботи з безпосереднього укладання труб.
Компанія Nord Stream 2 розраховує завершити будівельні роботи в Грайфсвальдській затоці до кінця поточного року.

Як відомо, проект “Газпрому” “Північний потік-2”  передбачає прокладення двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд. кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Наразі дві країни – Німеччина та Фінляндія – видали повний комплект дозволів на будівництво “Північного потоку-2”.

Угоди щодо фінансування проекту газогону “Північний потік-2” підписані з компаніями ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Велика Британія-Нідерланди), Uniper і Wintershall (обидві – Німеччина). Очікується, що до кінця 2019 року прокладуть 1200 кілометрів газогону.

Противники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.
Україна виступає проти будівництва газопроводу через можливу втрату статусу транзитної держави.

Критики газопроводу є і в Німеччині, однак федеральний уряд здебільшого підтримує реалізацію проекту, зазначаючи, що він є приватною ініціативою. При цьому офіційний Берлін наголошує на важливості того, щоб Україна й надалі здійснювала транзит російського газу до Європи.

Читайте також:
Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна