У Німеччині почали будувати “Північний потік-2”

 

Будівельні роботи з прокладання нитки газогону “Північний потік-2” почалися у місті Лубмін на півночі Німеччини. Представники дочірньої компанії російського “Газпрому” в четвер, 3 травня, заявили, що на ділянці площею у 6 гектарів облаштовують фундамент для газоприймальної станції та службових будівель. Про це пише “Німецька хвиля” із посиланням на агенцію dpa.

Крім Німеччини над трубопроводом працюють і в Фінляндії. Очікується, що до кінця 2019 року прокладуть 1200 кілометрів “труби”, якою щорічно можна буде транспортувати близько 55 мільярдів кубометрів газу з Росії до Німеччини. Попри суперечки довкола проекту, представники російського газового гіганта кажуть, що отримають всі необхідні дозволи.

Проект активно лобіюють впливові німецькі енергетичні концерни, які беруть у ньому участь. Вони розраховують купувати газ в Росії за зниженими цінами. Політичні побоювання України, Польщі та країн Балтії, а також заперечення Єврокомісії, яка вимагала мандат на переговори з “Газпромом”, офіційний Берлін відкидав.

Читайте також:
Суд ЄС відхилив позов “Нафтогазу” проти “Газпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна