У Києві активісти вимагали не впускати до України “інтерівського” пропагандиста Шувалова. ВІДЕО

 

Чи скасовувати постанову про видворення з України росіянина Ігоря Шувалова – керівника інформаційної служби каналу “Інтер”, вирішує Окружний адміністративний суд Києва. Проте засідання 30 липня перенесли, передає “5-й канал”.

За словами головуючого судді, аби почати розгляд, необхідна присутність третьої сторони. А саме – представників Департаменту карного розшуку Національної поліції. Їх очікують уже на наступному засіданні, 14 вересня.

Перед початком суду під стінами Феміди зібралися активісти з ГО “Вільні люди”. Вони вимагали не скасовувати рішення суду і не впускати на територію України Шувалова.

Ігоря Шувалова звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами – його видворили з України у травні 2017-го і заборонили в’їзд на п’ять років.

“Ми як громадськість розуміємо, що це наша особиста справа честі. Під нашим тиском тоді була накладена ця заборона, і наша вимога проста – залишити рішення держави Україна в силі, рішення СБУ, Міграційної служби – в силі, і заборона в’їзду Ігорю Шувалову має бути продовжена”, – наголосив керівник штабу ГО “Вільні люди” Дмитро Жмайло.

Читайте також:
Аваков пропонує СБУ вплинути на канал “Інтер” і депортувати Шувалова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна