Аваков пропонує СБУ вплинути на канал “Інтер” і депортувати Шувалова

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Служби безпеки України з проханням відреагувати на позицію телеканалу “Інтер”. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

На думку міністра, є достатньо фактів і доказів антиукраїнської та антидержавної позиції телеканалу “Інтер”.

“Нацрада з питань телебачення – де ви?! Чи політична кон’юнктура і кланові інтереси так стиснули вам горло, що забули, навіщо вас створили?
Звертаюся до СБУ. Шановні колеги – пауза затягнулася – ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти!” – заявив Аваков.

На думку міністра, “ідеолога інформаційної політики “Інтера”, громадянина Росії Ігоря Шувалова треба вислати з країни.

“Відносно [власника каналу “Інтер” Сергія] Льовочкіна і його політичних вигодованців на російські гроші – потрібне неупереджене розслідування й публічне оголошення результатів. Терабайт наявних фактів неможливо підробити, як і не можливо заховати і замовчати!” – вважає глава МВС.

Як відомо, раніше в інтернет виклали дамп електронної поштової скриньки співробітниці “органів безпеки” незаконного збройного формування “ДНР” Тетяни Єгорової з співробітниками каналів “Інтер” і “Донбас”, з чого видно, що “Інтер” узгоджував свої сюжети із представниками “ДНР”.
СБУ заявила, що перевірить оприлюднене листування.

Велика кількість громадських активістів виступила із закликом до влади розглянути пропозицію щодо заборони мовлення телеканалу “Інтер”. Серед підстав для такого кроку, крім іншого, було названо “антиукраїнський” за своїм характером концерт, показаний телеканалом до 25-ї річниці Незалежності.

Нагадаємо, раніше СБУ депортувала з країни російську журналістку “Інтера” Марію Столярову, яка також виявилася замішаною в листуванні та узгодженні позицій каналу з “ДНР”.

Читайте також:
Громадські діячі вимагають заборонити мовлення проросійського каналу “Інтер”. ЗАЯВА

Аваков назвав головні мішені інформаційної війни Кремля на “Інтері”

Підпалили офіс каналу “Інтер”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна