З України видворили “інтерівського” пропагандиста Шувалова

У понеділок, 22 травня, українські прикордонники видворили за межі України російського політтехнолога Ігоря Шувалова – заступника директора з розвитку компанії “Національні інформаційні системи” (НІС), яка виробляє для телеканалу “Інтер” інформаційно-аналітичні програми.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Сьогодні російський пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканалу “Інтер”, шеф відомої провокаторки Марії Столярової Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі України з забороною в’їзду строком на 5 років”, – написав він.

Геращенко повідомляє, що “за оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова І.Ю. використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції “Небесна сотня”.

Нагадаємо, на початку вересня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України Ігоря Шувалова. Але у СБУ згодом повідомили, що не мають підстав для видворення з України пана Шувалова.

Читайте також:
Аваков пропонує СБУ вплинути на канал “Інтер” і депортувати Шувалова

“Нинішня метушня навколо мене пов’язана з міжвидової боротьбою українських політиків, з якими я добре знайомий і з якими в різний час співпрацював. Україна моя друга батьківщина, я її люблю і завжди бажав і бажаю їй добра і миру, тому нинішня заборона абсурдна”, – сказав Шувалов  у коментарі “Українській правді”.

Читайте також:
У Києві підпалили приміщення телеканалу “Інтер”
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна