У Києві підпалили приміщення телеканалу “Інтер”. ОНОВЛЕНО

 

У приміщенні компанії “Національні інформаційні системи” (НІС), яка займається виробництвом новин для телеканалу “Інтер”, сталася пожежа.

Як повідомляє Еспресо.TV з посиланням на джерела в МВС, вогонь спалахнув після того, як невідомі закинули димову шашку у вікно будинку за адресою вул. Щусєва, 26.

Телекомпанія НІС виробляє для “Інтера” програми “Подробности” та “Подробности недели”.

Раніше перед офісом “Національних інформаційних систем” відбувся мітинг, учасники якого скандували: “Інтер” – агент Москви”.

Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” начальник поліції Києва Андрій Крищенко, у пікеті брало участь близько 20 осіб. Загоряння сталося на другому поверсі, але подробиці події ще з’ясовуються.

Після інциденту поліція затримала шістьох осіб, особи яких встановлюють. Усі вони перебувають у Шевченківському відділенні поліції Києва.

За інформацією журналістів, один із затриманих був одягнений у національний одяг та мав татуювання із зображенням козака.

На місце події прибули пожежники та “швидка”. Декого знімали з даху будівлі, куди вони втекли від вогню.

Як повідомила у “Фейсбуці” речниця ГУ Національної поліції в місті Києві Оксана Блищик, близько 16:30 поліція отримала виклик на вулицю Щусєва – про те, що невідомі особи палять шини під офісом телевізійноі продакш-студії. На місце вирушили автопатрулі поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

“З’ясувалося, що група з приблизно 20 осіб прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку. Почалася пожежа, причину і осередок якої буде встановлено після проведення експертизи”, – написала Блищик.

Директор НІС Олександр Пилипець у коментарі “Українським новинам” заявив, що 15 невідомих у балаклавах “прорвалися через пост охорони, розпилили у приміщенні кілька порошкових вогнегасників, підпалили студію і зникли”.
Також Пилипець стверджує, що нападники залишили після себе протитанкову міну.

“Ми вимагаємо від правоохоронних органів знайти й покарати винних у нападі на телеканал. Ми дякуємо глядачам «Інтера» за підтримку й надалі працюватимемо на них”, – заявив Пилипець.

ОНОВЛЕНО. За інформацією каналу “112 Україна”, внаслідок пожежі госпіталізовано п’ять осіб.

Співробітники телеканалу “Інтер” відмовляються передавати правоохоронцям записи з камер відеоспостереження, встановлених у підпаленій будівлі. Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” джерела в правоохоронних органах.
Мотиви таких дій телеканалу співрозмовник не повідомив.

Особи, які організували пікет біля “НІС”, раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України. Про це в ефірі “ТСН Тиждень” на телеканалі “1+1” повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Це, в основному, у минулому – військовослужбовці 30-ї бригади Збройних сил, які об’єдналися в такому протесті”, – сказав він.

За словами Авакова, “дві або три людини, які надихалися димом, отримали допомогу медиків”. Також він повідомив, що до лікарів звернувся один з пікетників.

Як відомо, 2 червня ц.р. невідомі вже підпалювали шини біля головного офісу каналу “Інтер” на вулиці Дмитрівській.

Читайте також:
“Інтер” звітував про зміст своїх сюжетів перед “МДБ ДНР”?

“Інтер” вирізав із концерту Дня Незалежності привітання “Слава Україні!”

Громадські діячі вимагають заборонити мовлення проросійського каналу “Інтер”. ЗАЯВА

Аваков назвав головні мішені інформаційної війни Кремля на “Інтері”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна