В СБУ пояснили, чому не можуть депортувати російського політтехнолога каналу “Інтер”

 

Служба безпеки України наразі не має підстав для видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який відповідає за інформаційну політику телеканалу “Інтер”. Про це в ефірі “Громадського” заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

“Казати на сьогоднішній момент, що є підстави про скорочення терміну перебування пана Шувалова в Україні ми не можемо, я говорю про це відверто”, – сказав Ткачук.

Водночас він зазначив, що СБУ “збирає всю наявну інформацію” стосовно працівників “Інтера”, які можуть становити загрозу державній безпеці України.

“Що стосується Шувалова та інших працівників «Інтера», які є громадянами РФ, то ми збираємо інформацію як з відкритих джерел, так і через свої специфічні канали, і потім даємо оцінку. Звичайно, я це можу підтвердити, що ми даємо оцінку про порушення українського законодавства”, – наголосив керівник апарату СБ України.

Нагадаємо, 4 вересня в приміщенні телеканалу “Інтер” по вулиці Щусєва, 26 сталася пожежа, якій передував мітинг біля будівлі телеканалу. Активісти вимагали припинити роботу каналу, звинувачуючи “Інтер” у тому, що він працює як пропагандистський ЗМІ Росії.
Під час подальших вуличних акцій демонстранти вимагали в СБУ депортації Шувалова.

Читайте також:
Аваков пропонує СБУ вплинути на канал “Інтер” і депортувати Шувалова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна