28 липня під Кримським загинули 36-річний Юрій Дженжера і 25-річний Василь Плотніков

 

Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил, які загинули внаслідок бойових дій 28 липня – це бійці 53 омбр: 36-річний старший солдат, командир відділення Юрій Дженжера і 25-річний солдат, стрілець-помічник гранатометчика Василь Плотніков.

Імена загиблих повідомляє Цензор.НЕТ.

Як писала “Новинарня“,  28 липня біля селища Кримське на Луганщині диверсійно-розвідувальна група у складі до 15 бойовиків здійснила спробу захопити позиції одного з підрозділів ЗСУ.

Представник бригади, яка тримає оборону в районі Кримського, розповів “Цензор.НЕТ”, що на спостережному посту між Кримським і Сокільниками було четверо бійців. Їхній командир, старший солдат Юрій Дженжера, доповів ротному про атаку ДРГ.  Він та стрілець Василь Плотніков першими почали відбивати наступ ворога і загинули від смертельних кульових поранень.

Бій від початку був нерівним, адже українських воїнів на позиції було втричі менше за нападників.

До моменту прибуття резерву 53-ї бригади на чолі з лейтенантом Чайковським двоє інших бійців – Владислав Ніколайчук та Ігор Правдун – вже зазнали поранень середнього ступеня тяжкості, але продовжували стримувати ворожу ДРГ. Підмога змусила терористів відступати. Вони відступили під прикриттям артилерійського вогню, українські військові били їм навздогін із мінометів.

За даними розвідки, з 15 терористів ДРГ втратила 4 осіб убитими і 6 пораненими.

“Юра прослужив два роки, боєць обстріляний, з навичками командира відділення. Вася прийшов сюди в зону ООС, прослужив три місяці“, – розповіли “24-му каналу” побратими загиблих.

За даними “Новинарні“, Юрій Дженжера народився 2 грудня 1981 року, мешкав у Запоріжжі.

Василь Плотников народився 21 серпня 1992 року, народився й мешкав у селі Кислівка Куп’янського району Харківської області.
Він був найстаршим сином у багатодітній родині, в нього залишилися матір, батько й п’ятеро братів та сестер.

“Василь був порядною, чесною і справедливою людиною, поважав старших. Ніколи не чув, щоб він на когось голос підвищив. Він пройшов строкову службу в ЗСУ, а десь півроку тому пішов у армію за контрактом. Куточок, присвячений Василю, з’явиться в музеї історії нашого села”, — розповів виданню “Слобідський край” Кислівський сільський голова Дмитро Рудень.

Як повідомляє у “Фейсбуці” куп’янський міський портал 05742.ua, прощання із загиблим бійцем відбудеться в його рідній Кислівці у вівторок, 31 липня, о 14:00.
Від військового комісаріату о 12:00 від’їздить автобус до Кислівки.

Читайте також:
27 липня загинув командир саперного взводу 72 омбр
Іван Войтенко “Дядя Ваня”. ФОТО

За підрахунками “Новинарні“, загиблі 28 липня – четверта і п’ята бойові втрати Збройних сил України з початку “хлібного перемир’я”, яке було проголошено з 1 липня.

Раніше, 17 липня, загинув Іван Мельник із 14 омбр, 26 липня – латвієць Артур Безсмертний “Ронін”, 27 липня – Іван Войтенко, обидва із 72-ї бригади. 

Загалом сім військових ОС у липні загинули внаслідок бойових дій або померли після поранень.
При цьому Іван Борсук із 14 омбр та Едуард Федоров із 503 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ померли у шпиталях від поранень, отриманих у червні.

Читайте також:
У 2018 році на Донбасі вдвічі менше цивільних жертв, з 1 липня – нуль

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна