Доба ООС: у бою з ворожою ДРГ під Кримським загинули два українські воїни

 

Упродовж минулої доби, 28 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 25 разів відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі тричі – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Про це повідомив прес-центр ОС у ранковому зведенні.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь в основному із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Кримського, Світлодарська, Авдіївки, Пісків, Мар’їнки, Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлополя та Водяного.
Поблизу Кримського та Водяного окупанти застосовували 82-мм міномети.

За минулу добу в ході бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули і двоє отримали поранення.

Як повідомлялося напередодні у вечірньому зведенні, таких втрат українські війська зазнали внаслідок бою біля смт Кримське на Луганщині, де вдень, використовуючи режим припинення вогню, ворог, силами диверсійно-розвідувальної групи у складі до 15 бойовиків, здійснив спробу захопити позиції одного з підрозділів ЗСУ.

“Але на перешкоді їхнім намірам стали наші захисники, які виконували завдання на спостережному посту та прийняли бій з майже вчетверо переважаючим противником. Стійким утриманням займаних позицій вони забезпечили підхід резервної групи наших підрозділів на чолі з командиром роти.
Отримавши рішучу відсіч противник під щільним вогнем наших захисників вдався до відходу під прикриттям своєї артилерії. Їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об’єднаних сил. Завдяки чіткім та злагодженим діям підрозділів противник поніс значні втрати….
Підступні наміри противника були зірвані завдяки рішучим та мужнім діям наших воїнів, які ціною свого життя утримали займані позиції. На жаль, в ході майже двогодинного бою, ми втратили двох синів України та ще двох було поранено”, – розповіли в прес-центрі ОС.

Уранці штаб заявив про втрати ворога: чотирьох окупантів знищено, ще шістьох поранено.

З початку поточної доби, 29 липня, до 7:00, бойовики російських окупаційних військ п’ять разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників – біля Кримського, Опитного та Павлополя.

Читайте також:
27 липня загинув командир саперного взводу 72 омбр
Іван Войтенко “Дядя Ваня”. ФОТО

За підрахунками “Новинарні“, загиблі 28 липня – четверта і п’ята бойові втрати Збройних сил України з початку “хлібного перемир’я”, яке було проголошено з 1 липня.

Раніше, 17 липня, загинув Іван Мельник із 14 омбр, 26 липня – латвієць Артур Безсмертний “Ронін”, 27 липня -Іван Войтенко, обидва із 72-ї бригади. 

Загалом сім військових ОС у липні загинули внаслідок бойових дій або померли після поранень.
При цьому Іван Борсук із 14 омбр та Едуард Федоров із 503 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ померли у шпиталях від поранень, отриманих у червні.

Читайте також:
У 2018 році на Донбасі вдвічі менше цивільних жертв, з 1 липня – нуль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна