На КПВВ затримали “головного отамана” з “ДНР”, який намагався відкупитися за 1 тис. грн.

 

На КПВВ “Мар’їнка” в Донецькій області військовослужбовці Краматорського загону та співробітники ДФС зі складу Об’єднаних сил затримали чергового члена “Казачества ДНР” 1937 року народження, який намагався відкупитися за хабар у розмірі 1 тисячі гривень.

Як передає “Новинарня“, про це 23 липня повідомляє сайт Державної прикордонної служби.

Зазначається, що під час огляду автомобіля Toyota Corolla в одного з громадян, який перетинав лінію зіткнення, було виявлено специфічні документи, видані на тимчасово окупованій території.

“Документи із символікою «ДНР» були оформлені на мешканця окупованого Донецька: службове посвідчення «Международная национально-патриотическая и спортивно-оборонная организация ДНР “Казачество ДНР”», знак якості «Народный контролёр общественного движения “Донецкая республика”» та членський білет громадського руху «Донецкая республика».
Згодом правоохоронці встановили, що громадянин є також членом організації «Козацтва» з 2003 року та має чин так званого «генерал-отамана»“, – йдеться в повідомленні.

Водночас як видно на фото, оприлюднених на сайті ДПСУ, у вилученому посвідченні “звання” затриманого вказане як “генерал-полковник”, а посада – “головний отаман“.

Фото: ДПСУ

Намагаючись приховати свою причетність до незаконних формувань, громадянин запропонував прикордонникам хабар у розмірі 1000 гривень за нерозголошення цього факту.

“На дану пропозицію чоловік отримав категоричну відмову”, – зазначають у ДПСУ.

Чоловіка передали працівникам Національної поліції для прийняття відповідного правового рішення. Наразі з’ясовується, з якою метою він їхав на підконтрольну територію, а також якою є його роль і місце в діяльності незаконних організацій.

Як повідомляла “Новинарня“, за кілька днів до того на КПВВ “Мар’їнка” поліція затримала екс-урядника “козаків Новоросії”, який їхав по пенсію в Мирноград, а невдовзі на автовокзалі Маріуполя затримали місцевого мешканця, який у 2014 році був членом незаконного збройного формування “Козачий союз “Область війська донського” зі складу т. зв. “ДНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна