У Маріуполі зловили ще одного колишнього “козака ДНР”

 

На автовокзалі Маріуполя поліцейські виявили і затримали місцево мешканця, який у 2014 році був членом незаконного збройного формування “Козачий союз “Область війська донського” зі складу т. зв. “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це 21 липня повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Донеччини.

“В ході патрулювання території автовокзалу увагу правоохоронців привернув підозрілий чоловік. При здійсненні стандартної перевірки документів було встановлено, що 30-річний місцевий мешканець має причетність до незаконних збройних формувань. Затриманого було доставлено до Центрального відділу поліції”, – сказано в повідомленні.

Співробітники карного розшуку встановили, що у 2014 році чоловік виїхав на тимчасово окуповану територію ОРДЛО та протягом п’яти місяців був членом угрупування “Область війська Донського”.

“До обов’язків новобранця входила охорона військових складів бойовиків у м. Донецьк. Не отримавши обіцяного та розчарувавшись в ідеї фейкової «республіки» мешканець повернувся до прифронтового міста та сподівався на безкарність своєї зради”, – зазначили в поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).
Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, кількома днями раніше стало відомо, що на КПВВ “Мар’їнка” поліція затримала екс-урядника “козаків Новоросії”, який їхав по пенсію в Мирноград.

Читайте також:
“Я дуже розкаююсь”.
Поліція і СБУ у Слов’янську затримали екс-“ополченку ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна