“Я дуже розкаююсь”. Поліція і СБУ у Слов’янську затримали екс-“ополченку ДНР”. ВІДЕО

 

Співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії із Слов’янським відділом Національної поліції України викрили та затримали колишню учасницю незаконних збройних формувань “ДНР”, яка переховувалася від правосуддя на території, підконтрольній уряду України.

Як повідомляє прес-центр ОС, затримання відбулося в першій половині липня.

Силовики встановили, що 43-річна мешканка Слов’янська у 2014 році, під впливом проросійської пропаганди, разом із чоловіком добровільно приєдналася до “ополчення Новоросії”. Під керівництвом бойовиків, один із яких мав позивний “Хмель”, вона чергувала на блокпостах – “здійснювала фільтраційні заходи” в Слов’янську та Краматорську, виявляла патріотично налаштованих громадян України та доправляла їх до комендатури так званої “ДНР”.

“Коли місто було захоплене, а навколо вже йшли активні бойові дії, і з’явилася реальна небезпека, тоді подружжя прийняло рішення на деякий час виїхати до РФ”, – зазначили в прес-центрі ГУ Нацполіції Донеччини.

У поліції повідомили, що чоловік затриманої вже притягується до кримінальної відповідальності.

“Збираючи речові докази щодо причетності 43-річного жителя Слов’янська до НЗФ, дільничні офіцери поліції встановили, що його дружина також причетна до діяльності окупантів”, – повідомили в поліції.

Зазначається, що за матеріалами військової контррозвідки стосовно вказаної громадянки України відкрито кримінальне провадження.

13 липня 2018 року екс-“ополченці” оголошено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ст. 260 Кримінального кодексу України – “створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.

У свідченнях, записаних на відео, жінка обіцяє “всіляко співпрацювати з правоохоронними органами у розкритті злочинів, пов’язаних із незаконними воєнізованими формуваннями”.

“Я дуже розкаююсь у тому, що я зробила”, – сказала затримана.

Тепер кожному з подружжя загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
У зоні АТО затримали жінку-снайперку “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.