На КПВВ “Мар’їнка” поліція затримала екс-урядника “козаків Новоросії”

 

На КПВВ “Мар’їнка” в Донецькій області поліція затримала 50-річного чоловіка, який входив до незаконних збройних формувань із вересня 2014-го по травень 2015 року.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на Волноваський відділ поліції, екс-бойовик їхав з ОРДО до Мирнограда по пенсію.

Допит затриманого показав: до того, як прийняти рішення вступити до лав терористів, він заробляв на життя перевезенням пасажирів. На запрошення товариша вступити у “Козачий союз Війська донського” на посаду старшого урядника – погодився. Новобранцю видали декілька видів зброї та відправили на місце дислокації. Після того, як підрозділ почали розформовувати, бойовики закрили чоловіка у підвалі, а через деякий час відпустили додому.

Тепер найманець поїхав оформлювати пенсію та був упевнений, що про його незаконну діяльність нікому не відомо. Але на контрольно-пропускному пункті правоохоронці викрили правопорушника за допомогою інформаційної бази, розповіли в поліції Донеччини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”) Кримінального кодексу України, де санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
“Я дуже розкаююсь”.
Поліція і СБУ у Слов’янську затримали екс-“ополченку ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна