Суд відправив під арешт голову РДА Олефіра, який на авто вбив двох людей

 

На засіданні вранці в понеділок, 16 липня, Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід Віктору Олефіру – голові Перечинської райдержадміністрації, який 13 липня спричинив п’яну ДТП на джипі на “євробляхах” із двома смертельними жертвами.

Як повідомила “Укрінформу” прес-секретар суду Надія Гейруш, Олефіру визначили тримання під вартою в СІЗО до 11 вересня без права внесення застави.

Вона розповіла, що посадовця обвинувачують за статтею 286 ч.2 ККУ – “порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого”.

Фото: Укрінформ

Напередодні стало відомо, що в лікарні померла друга постраждала в ДТП за участю Олефіра. Про це ввечері в неділю, 15 липня, повідомив міський голова Перечина Іван Погоріляк.

“На жаль, померла і друга жінка, травмована в ДТП за участю голови Перечинської РДА. Слів немає, які б хоч якось могли втішити близьких і рідних жертв даної дорожньо-транспортної пригоди…” – написав він у “Фейсбуці”.

Джип Олефіра. Фото: Mukachevo.net

Як повідомляла “Новинарня“, увечері 13 липня в Закарпатській області нетверезий глава Перечинської районної державної адміністрації Віктор Олефір на автомобілі Jeep Cherokee з іноземною реєстрацією скоїв ДТП, в результаті якої одна жінка померла від отриманих травм, а ще одна була госпіталізована у важкому стані.
Згідно з висновком Закарпатського обласного наркологічного диспансеру, водій позашляховика перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Прокуратура висунула підозру голові РДА.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що після інциденту Олефір відсторонений від виконання службових обов’язків і вже написав заяву про звільнення з посади глави Перечинської РДА. “До Києва направлені матеріали на його звільнення”, – повідомив Геннадій Москаль.
За його словами, Олефір затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Читайте також:
Депутату з “Батьківщини”, який спричинив п’яне ДТП із загиблим,
дали 6 років тюрми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна