“ЧС-2018 очікувано став політичним інструментом для відбілювання іміджу Росії”

 

Роман Кулик
громадський активіст, журналіст, лейтенант запасу, мобілізований у 2015-2016 рр. (служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ)

(FB)

Власне, у чому й полягала мета проведення чемпіонату в РФ:

  • “Президент FIFA Джанні Інфантіно вважає, що чемпіонат світу з футболу допоміг змінити погляд людей на Росію”.
  • “Міфи і стереотипи розвіяні”, – Путін.

І так далі. Ніхто й не чекав інших заяв напередодні закриття. ФІФА вже давно беруть кубок гівноїдів та політичних корупціонерів. Але щось вони розмріялись і намагаються видати бажане за дійсне. Кардинально не змінило. Але підштовхнуло у кращий для Путіна бік, це безсумнівно.

І наша лиха кавалерійська атака одиничками на сторінки ФІФА була веселим, надихаючим, але мікроскопічним уколом по кінцевому вихлопу від чемпіонату.

Європейські чиновники почали активніше їздити в Росію, і навіть бойкотуючі шведи вирішили відвідати, ну бо ж треба підтримати свою збірну.

А РФ очікувано використала чемпіонат як політичний інструмент – і в якості відбілювання власного іміджу, і для наїзду на опонентів – як у ситуації з хорватами.

ЧС-2018 уже можна записати в історію як ще одне втілення європейського лицемірства і тугодумства. Але фани ескапістської формули “спорт поза політикою” ніколи не переводяться й ніколи не визнають своєї частки відповідальності.

Читайте також:
Мундіаль, куплений Росією. У Брюсселі презентували фільм про корупцію в ФІФА.
ВІДЕО

“ФІФА, яка прогнулася перед Росією – це відображення сучасної Європи”

Під час фіналу ЧС-2018 Pussy Riot влаштували на полі забіг протесту. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна