НАБУ оскаржило закриття Холодницьким справи проти сина Авакова

 

Національне антикорупційне бюро України оскаржило закриття кримінального провадження у “справі рюкзаків Авакова” щодо сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його екс-заступника Чеботаря.
Про це повідомила прес-служба НАБУ.

“13 липня 2018 року Національне антикорупційне бюро скерувало до САП скаргу на постанову прокурора Василя Кричуна про закриття кримінального провадження в частині підозри екс-заступника міністра внутрішніх справ та фізичної особи – близького родича очільника МВС, які, на переконання детективів НАБУ, причетні до розкрадання 14,5 млн. грн. при закупівлі рюкзаків для потреб Національної гвардії”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Зазначається, що станом на 18:00 13 липня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою так і не було надано матеріалів, які б підтверджували правові підстави закриття провадження стосовно двох ключових підозрюваних у справі.

Скаргу адресовано вищому за посадою прокурору – керівникові САП Назару Холодницькому.
Згідно до КПК, він має розглянути дану скаргу та прийняти рішення впродовж трьох днів з моменту її одержання.

Напередодні керівник САП Назар Холодницький підтвердив закриття кримінального провадження щодо сина чинного глави МВС Арсена Авакова – Олександра і екс-заступника міністра Сергія Чеботаря, фігурантів так званої “справи рюкзаків”.

Читайте також:
Справа рюкзаків: суд відпустив Авакова й Чеботаря під особисте зобов’язання

Як повідомляла “Новинарня“, 31 жовтня НАБУ провело обшуки в помешканнях сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра – та в його компаньйонів у справі про можливу розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків для МВС.
Пізніше стало відомо про затримання трьох осіб, зокрема сина Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря, а також харків’янина Володимира Литвина.
Того ж дня, 31 жовтня, правоохоронці доставили сина міністра внутрішніх справ в ізолятор тимчасового утримання. Затриманим повідомили про підозру.

У лютому 2015 року МВС уклало договори з ТОВ “Дніпровенд” на пошиття 5 тисяч рюкзаків вартістю 14,49 млн. грн. та ФОП “Плигачов” на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн. грн.
У мережі з’явилося відео з прихованої камери, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, імовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства в обхід тендеру.

Навесні 2016 року НАБУ в рамках досудового розслідування отримало доступ до банківських рахунків компанії – постачальника тактичних рюкзаків для МВС “Дніпровенд”, яку пов’язують із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександром.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою з суб’єктами господарської діяльності вчинили розтрату ввіреного їм майна при закупівлі 6 тисяч рюкзаків для потреб бійців у зоні АТО.

За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. Товар не був поставлений вчасно та до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.

Глава МВС Арсен Аваков заперечує причетність його родини до закупівлі рюкзаків. Він назвав це розслідування “казкою” та вніс в е-декларацію своє авторське право на цей “сценарій“.

Читайте також:
Суд дозволив НАБУ перевірити телефон Авакова з приводу рюкзаків

МВС назвало обшуки НАБУ в сина Авакова “політичними,
а не юридично обґрунтованими”

САП мститься НАБУ за акваріум Холодницького, – Ситник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна