САП мститься НАБУ за акваріум Холодницького, – Ситник

 

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура, порушуючи справи проти детективів НАБУ, мститься через прослуховування Антикорупційним бюро голови САП Назара Холодницького та викриття корупціонерів.

“Останні часи такі є рішення САП (відкриття проваджень проти детективів НАБУ за фальсифікацію справ – “Н”), вони пов’язані якраз з цією ситуацією, коли просто банальна помста іде детективам за те, що була історія з цим акваріумом, людина, мабуть, захищається і намагається помститися людям, які це все робили”, – сказав Ситник в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

На думку голови НАБУ, якщо Назара Холодницького залишать на посаді голови САП, то наслідки будуть глобальні.

“Прокурор, який вибирає, притягувати чи не притягувати в залежності від політичної ситуації. Прокурор, який здійснює тиск на суддів, прокурор, який здійснює на своїх підлеглих тиск певний незаконний – усі ці дії освячуються, і тому наслідки для правоохоронної системи будуть дуже серйозні”, – каже директор НАБУ.

Як відомо, 26 липня відбудеться засідання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, на якому мають винести рішення щодо голови Спеціалізованої  антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. До КДК його справа надійшла, після того як “послушка” кабінету Холодницького засвідчила, що він “зливав” дані деяких розслідувань НАБУ їх фігурантам.
Наразі у мережі ширяться висновки комісії про те, нібито варто лише винести догану Холодницькому, але не звільняти, як цього вимагали Ситник і громадські активісти.

Читайте також:
Луценко послухав “плівки Холодницького”
і не бачить підстав притягувати його до криміналу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна