Помер нардеп трьох скликань Заплатинський, який був у Медведчука і Ющенка

 

Колишній народний депутат України, політик і підприємець Володимир Заплатинський помер у Києві на 67-му році життя.

Про смерть екс-депутата повідомив колишній заступник голови міськвиконкому Миколаєва Володимир Гуллер, передає УНІАН.

За його словами, Заплатинський протягом довгого часу важко хворів.

Володимир Заплатинський народився 13 вересня 1951 року в Єревані. У юнацькі роки переїхав до Миколаєва. 1976 року закінчив Київський технологічний інститут легкої промисловості, працював за фахом. Із липня 1992 року по квітень 1998 року він був президентом миколаївського ВАТ “Евіс” (швейна фабрика), у 1992-1994 роках очолював також миколаївський футбольний клуб “Евіс”, що згодом став муніципальним ФК “Миколаїв”.

Заплатинський був народним депутатом України ІІІ-V скликань.
При цьому із 1998 року він у Верховній Раді представляв фракцію партії “Громада” Павла Лазаренка, надалі перейшов до СДПУ (о) Віктора Медведчука (1999-2006), а на виборах-2006 отримав мандат як представник блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка, очолював Комітет ВР з економічної політики.

Із 2002 року був членом постійної делегації Верховної Ради в ПА НАТО, із 2005 року – голова Тимчасової слідчої комісії ВР з питань перевірки оприлюднених через ЗМІ фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадовців.

Нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня (2001). Заслужений економіст України (2004).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна