Порошенко закликав Захід натиснути на Кремль за політв’язнів, як у випадку з Солсбері

 

Президент Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту до рішучих дій задля звільнення українських політв’язнів.

Про йдеться в дописі на сторінці президента в Facebook 29 червня.

Він висловив вдячність за згуртованість світової спільноти навколо “болючого питання, що стосується українських в’язнів Кремля”.

“На мій погляд, настав час не стільки для заяв та висловлення стурбованості з боку наших міжнародних партнерів, скільки для рішучих дій у відповідь, на зразок масштабної та потужної реакції на отруєння в Солсбері”, – зазначив Порошенко.

Як відомо, колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля разом із донькою Юлією знайшли непритомними у британському містечку Солсбері 4 березня. Через це Лондон та десятки країн Європи і світу вислали велику кількість дипломатів РФ.
Згодом у квітні Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки уряду Британії щодо причетності РФ до отруєння Скрипалів у Солсбері.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна